
ID Γεννήθηκε: 1979
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Σπουδές: Τεχνολογία Τροφίμων
Αγαπημένα υλικά: βούτυρο, καρυκεύματα, φρούτα, λαχανικά
Ως παιδί, ο Μιχάλης Στοϊλίδης μεγάλωσε σε ένα σπίτι που το πλημμύριζαν σμυρναίικες γεύσεις και αρώματα καθώς η μητέρα του έχει ρίζες από τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας του διατηρούσε την δική του επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακής μπουγάτσας, πίτας και σφολιάτας, όπου και έμαθε τα μυστικά της αρτοποιίας ενώ, από μικρή ηλικία, ένιωσε ότι έχει κλίση στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Τελικά, τον κέρδισε η αρτοποιία και, μέχρι σήμερα, ασχολείται με το αντικείμενο, πάντα με «σεβασμό και μεράκι για τη δημιουργία ελκυστικών και γευστικών προϊόντων», όπως ο ίδιος λέει. Η αγάπη του για την αρτοποιία τον οδήγησε στο εξωτερικό (Γερμανία, Κύπρος και Βουλγαρία), όπου εργάστηκε άλλοτε σε εργαστήρια και άλλοτε σε βιοτεχνικές επιχειρήσεις. «Κάθε χώρος έχει τη χάρη του. Στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις μαγεύτηκα από την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων, αλλά στα εργαστήρια λάτρεψα την άμεση επαφή με τις πρώτες ύλες και την προώθηση προϊόντων», εξηγεί ο Μιχάλης. Αγαπημένα του υλικά είναι όλα όσα του δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσει αρτοποιήματα με διαφορετικές γεύσεις και υφές. Θαυμάζει τον Γάλλο pastry chef Cedric Grolet και ευγνωμονεί τον πατέρα του Ευστράτιο Στοϊλίδη γιατί του άνοιξε τους ορίζοντες στην αρτοποιία. «Πλέον, έχω ένα βασικό στόχο: να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση με πλούσια, εντυπωσιακά και γευστικά αρτοσκευάσματα» σημειώνει ο Μιχάλης Στοϊλίδης.