Ingredients
-
140 γρμ Κουβερτούρα λευκή 32%
-
360 γρμ κρέμα γάλακτος35% λιπαρά
-
140 γρμ Γάλα
-
120 γρμ Κορν φλέικς
-
130 γρμ πραλίνα σοκολάτας
-
70 γρμ Βούτυρο
-
130 γρμ Oreoτρίμμα μπισκότο
-
140 γρμ Κουβερτούρα Σοκολάτα 52%
-
5 γρμ ζελατίνησύνολο
-
25 γρμ Σπορέλαιο
-
50 γρμ φράουλα
-
20 γρμ Ζάχαρη
Συνταγή
Βήματα
1
Done
|
Τραγανή βάσηΒάζουμε 70 γρμ βούτυρο σε κατσαρολάκι και το λιώνουμε με τα χέρια μας σπάμε τα κόρν φλέικς και προσθέτουμε μαζί και τα υπόλοιπα υλικά μας πραλίνα σοκολάτας,λάδι και ανακατεύουμε Τα ρίχνουμε σε ένα τσέρκι 20 cm και το στρώνουμε και το τοποθετόυμε στην κατάψυξη |
2
Done
|
Προετοιμασία Μους ΣοκολάταςΑρχικά βάζουμε τα 2 γρμ φύλλα ζελατίνη μεσα σε κρύο νερο Βράζω το γάλα και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα σοκολάτας 140 γρμ Κατόπιν χτυπάω στο μίξερ τα 180 γρμ κρέμα γάλακτος να γίνει γιαούρτι και προσέχω να μην σφίξει Ενσωματώνω με μία μαρίζ την σαντιγί σε 3 δόσεις Την ρίχνουμε επάνω απο την βάση Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 1 ώρα ή μέχρι να παγώσει ή μούς |
3
Done
|
Προετοιμασία Μους OreoΑρχικά βάζουμε τα 2 γρμ φύλλα ζελατίνη μεσα σε κρύο νερο Βράζω το γάλα και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης και το ρίχνουμε στην λευκή κουβερτούρα Κατόπιν χτυπάω στο μίξερ τα 180 γρμ κρέμα γάλακτος να γίνει γιαούρτι και προσέχω να μην σφίξει Ενσωματώνω με μία μαρίζ την σαντιγί σε 3 δόσεις Προσθέτουμε το τρίμμα μπισκότο Oreo Την ρίχνουμε επάνω απο την βάση Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 1 ώρα επιπλέον ή μέχρι να παγώσει ή μούς μας |
4
Done
|
Κουλί φράουλαςΕκτέλεση σάλτσας Πρώτα βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις φράουλες με την ζάχαρη και τις πολτοποιούμε ,αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε μέσα την ζελατίνη αφήνουμε να κρυώση. Μόλις κρυώσει βγάζουμε την τούρτα απο την κατάψυξη αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι και περιχύνουμε περιμετρικά την σάλτσα Τοποθετούμε στο κέντρο 2 φράουλες. |