0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/easybook/public_html/stoilidis.gr/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Συνταγή Τούρτα Oreo & Κουλί Φράουλας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Συστατικά

Προσαρμογή μερίδων:
140 γρμ Κουβερτούρα λευκή 32%
360 γρμ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
140 γρμ Γάλα
120 γρμ Κορν φλέικς
130 γρμ πραλίνα σοκολάτας
70 γρμ Βούτυρο
130 γρμ Oreo τρίμμα μπισκότο
140 γρμ Κουβερτούρα Σοκολάτα 52%
5 γρμ ζελατίνη σύνολο
25 γρμ Σπορέλαιο
50 γρμ φράουλα
20 γρμ Ζάχαρη

Προσθήκη αυτήν την συνταγή στον σελιδοδείκτη

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Συνταγή Τούρτα Oreo & Κουλί Φράουλας

Ένα γλύκο για μικρούς και μεγάλους

  • 4 ώρες
  • Μερίδες 12
  • Medium

Ingredients

Συνταγή

Share

Βήματα

1
Done

Τραγανή βάση

Βάζουμε 70 γρμ βούτυρο σε κατσαρολάκι και το λιώνουμε

με τα χέρια μας σπάμε τα κόρν φλέικς και προσθέτουμε μαζί και τα υπόλοιπα υλικά μας πραλίνα σοκολάτας,λάδι και ανακατεύουμε

Τα ρίχνουμε σε ένα τσέρκι 20 cm και το στρώνουμε και το τοποθετόυμε στην κατάψυξη

2
Done

Προετοιμασία Μους Σοκολάτας

Αρχικά βάζουμε τα 2 γρμ φύλλα ζελατίνη μεσα σε κρύο νερο

Βράζω το γάλα και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα σοκολάτας 140 γρμ

Κατόπιν χτυπάω στο μίξερ τα 180 γρμ κρέμα γάλακτος να γίνει γιαούρτι και προσέχω να μην σφίξει

Ενσωματώνω με μία μαρίζ την σαντιγί σε 3 δόσεις

Την ρίχνουμε επάνω απο την βάση

Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 1 ώρα ή μέχρι να παγώσει ή μούς

3
Done

Προετοιμασία Μους Oreo

Αρχικά βάζουμε τα 2 γρμ φύλλα ζελατίνη μεσα σε κρύο νερο

Βράζω το γάλα και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης και το ρίχνουμε στην λευκή κουβερτούρα

Κατόπιν χτυπάω στο μίξερ τα 180 γρμ κρέμα γάλακτος να γίνει γιαούρτι και προσέχω να μην σφίξει

Ενσωματώνω με μία μαρίζ την σαντιγί σε 3 δόσεις

Προσθέτουμε το τρίμμα μπισκότο Oreo

Την ρίχνουμε επάνω απο την βάση

Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 1 ώρα επιπλέον ή μέχρι να παγώσει ή μούς μας

4
Done

Κουλί φράουλας

Εκτέλεση σάλτσας

Πρώτα βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις φράουλες με την ζάχαρη και τις πολτοποιούμε ,αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε μέσα την ζελατίνη

αφήνουμε να κρυώση.

Μόλις κρυώσει βγάζουμε την τούρτα απο την κατάψυξη αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι και περιχύνουμε περιμετρικά την σάλτσα

Τοποθετούμε στο κέντρο 2 φράουλες.

Στοϊλίδης Μιχαήλ

ID Γεννήθηκε: 1979 Περιοχή: Θεσσαλονίκη Σπουδές: Τεχνολογία Τροφίμων Αγαπημένα υλικά: βούτυρο, καρυκεύματα, φρούτα, λαχανικά

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές για αυτήν τη συνταγή, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να γράψετε την κριτική σας
previous
Συνταγή Κουλουράκια Νηστίσιμα
next
Συνταγή Αφράτο Κέικ
previous
Συνταγή Κουλουράκια Νηστίσιμα
next
Συνταγή Αφράτο Κέικ

Προσθέστε το σχόλιό σας