Ingredients
-
200 γρμ Αλεύρι
-
130 γρμ Γάλα
-
5 γρμ Μαγιά
-
30 γρμ Ζάχαρη
-
30 γρμ Βούτυροτύπου 82% ανάλατο
-
5 γρμ Αλάτι
-
1 τεμάχιο Αυγά
-
Μείγμα Κανέλας
-
50 γρμ ΒούτυροΓια το μίγμα κανέλας
-
80 γρμ Μάυρη ζάχαρηΓια το μίγμα κανέλας
-
10 γρμ ΚανέλαΓια το μίγμα κανέλας
Συνταγή
Βήματα
1
Done
|
Προετοιμασία ζύμηςΖεσταίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό και ρίχνουμε μέσα 50 γρμ από το αλεύρι ,10 γρμ ζάχαρη και 5 γρμ από την μαγιά τα ανακατεύουμε να γίνει χυλός και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει . |
2
Done
|
ΖύμωμαΜόλις φουσκώσει ανακατεύουμεμε τα υπόλοιπα υλίκα και ζυμώνουμε με τα χέρια η με το μίξερ και φτιάχνουμε μια σφικτή ζύμη ,το σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστή περίπου 15 λεπτά. |
3
Done
|
Μείγμα ΚανέλαςΑνακατεύουμε σε ένα μπολ την μαύρη ζάχαρη την κανέλα και το βούτυρο. |
4
Done
|
Άνοιγμα ζύμηςΜε έναν πλάστη ανοίγουμε την ζύμη 40cm x 30cm και απλώνουμε επάνω το μείγμα κανέλας το κόβουμε σε 8 τεμάχια και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε φούρνο με αέρα προθερμασμένο. |