0 0
Συνταγή Ραβανί

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη αυτήν την συνταγή στον σελιδοδείκτη

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Συνταγή Ραβανί

Κουζίνα:

Ένα πολύ γνωστό σιροπιαστό γλυκό που είναι για όλες τις εποχές ,

  • 35-40
  • Μερίδες 12
  • Easy

Συνταγή

Share

Ραβανί πεντανόστιμο

Ραβανί μια συνταγή που θα λατρέψετε !!!!!

Ζύμη Ραβανί

 

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι αλεύρι

1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

1 ποτήρι γιαούρτι

1 ποτήρι ζάχαρη

4 αυγά

1 μπέικιν

2 βανίλιες

Μαστίχα προαιρετικά 3γρμ

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μίγμα από σιμιγδάλι και το μπέικιν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε  στην λεκάνι το γιαούρτι,την ζάχαρη,αυγά,βανίλιες,λάδι και  ανακάτεμα με σύρμα.

Αφού τα ανακατέψουμε ρίχνουμε  σταδιακά και το μίγμα απο το αλεύρι ,σιμιγδάλι και μπέικιν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ,μέχρι να ομογενοποιηθούν.Φ

ροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα σε ταψί 30χ20 και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει .

 

Υλικά για το Σιρόπι

 

Σιρόπι 625 γρ ζάχαρη

500γρ νερό

125 γλυκόζη

το σιρόπι χλιαρό το ρεβανι καυτό το σιροπιάζουμε αφού πρώτα το κόψουμε.

 

Στοϊλίδης Μιχαήλ

ID Γεννήθηκε: 1979 Περιοχή: Θεσσαλονίκη Σπουδές: Τεχνολογία Τροφίμων Αγαπημένα υλικά: βούτυρο, καρυκεύματα, φρούτα, λαχανικά

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές για αυτήν τη συνταγή, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να γράψετε την κριτική σας
previous
Συνταγή Πανακότα Γιαούρτι και κουλί φράουλας
next
Συνταγή Κουλουράκια με ελιά
previous
Συνταγή Πανακότα Γιαούρτι και κουλί φράουλας
next
Συνταγή Κουλουράκια με ελιά

Προσθέστε το σχόλιό σας