Ingredients
-
335 γρμ ΑλεύριΔυνατό ή Ο.Χ
-
25 γρμ Μαργαρίνη
-
4 γρμ Μαγιά
-
20 γρμ Ζάχαρη
-
8 γρμ Αλάτι
-
165 γρμ Νερό
-
4 γρμ Μέλι
-
Υλικά επικάλυψης
-
400 γρμ Νερό
-
20 γρμ Ζάχαρη
-
150 γρμ Σουσάμι
Συνταγή
Βήματα
1
Done
|
ΖύμωμαΑν έχουμε μίξερ τα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο και τα χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή προς σφικτή ζύμη, ελαστική και εύκολη στο δούλεμα της. Αν δεν έχουμε μίξερ τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή προς σφικτή ζύμη ,χωρίς καμία προσθήκη νερού. |
2
Done
|
ΕπικάλυψηΓεμίζουμε ένα μπολ με το νερό 400 γρμ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και ένα άλλο μπολ με το σουσάμι . |
3
Done
|
Ζύγισμα και πλάσιμοΞεκουράζουμε και σκεπάζουμε την ζύμη μας περίπου 5 λεπτά . Την κόβουμε σε 110 γρμ ανά τεμάχιο ,το κάθε μπαλάκι το πλάθουμε με τα χέρια μας σε σχήμα μπαστούνι ή κύκλο, το βουτάμε στο νερό και αμέσως μετά στο σουσάμι τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα μας με μια απόσταση και αφήνουμε να φουσκώσουν . |