Ingredients
-
Παντεσπάνι
-
110 γρμ Αλεύρικοσκινισμένο
-
4 γρμ Αλάτι
-
20 γρμ Κακάο
-
1 κ.γ Μπέικιν Πάουντερ
-
4 τεμάχια Αυγάχωρισμένα κρόκους με ασπράδια
-
1 τεμάχιο Βανίλια
-
130 γρμ Ζάχαρη Άχνη
-
ζύμη Καριόκες
-
300 γρμ Παντεσπάνιτριμένο
-
450 γρμ Κουβερτούρα Σοκολάτα 52%
-
450 γρμ Βανίλια υποβρύχιο
-
380 γρμ Σιρόπι
-
200 γρμ Καρύδια τριμμέναχοντροκομμένα
-
10 ml Κονιάκ
-
Σιρόπι
-
225 γρμ Ζάχαρη
-
168 γρμ Νερό
Συνταγή
Βήματα
1
Done
|
ΣιρόπιΞεκινάμε πρώτα και κάνουμε το σιρόπι μας για να είναι κρύο όταν θα φτιάξουμε την ζύμη καριόκας Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσει το αφήνουμε για 3 λεπτά και το αποσύρουμε |
2
Done
|
ΠαντεσπάνιΚαταρχάς προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν μια μαρέγκα σφιχτή και προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά 1 προς 1 και αμέσως μετά τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κακάο μέσα στο μίγμα τις μαρέγκας . Το ρίχνουμε μέσα σε τσέρκι 22cm και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου η μέχρι να είναι έτοιμο. Το βγάζουμε και το κόβουμε σε φέτες και αφήνουμε να κρυώσει |
3
Done
|
ζύμη ΚαριόκεςΛιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με την βανίλια. Μετά ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε να ενωθούν . Ρίχνουμε το κονιάκ ή άλλο αρωματικό λικέρ που έχουμε . Τελευταία ρίχνουμε τα καρύδια με το παντεσπάνι. Φτιάχνουμε ένα μπαστούνι και το τυλίγουμε με μεμβράνη η λαδόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου Μόλις παγώσουν τις κόβουμε σε περίπου 80 γρμ το τεμάχιο |
4
Done
|
Γλάσο ΚαριόκαςΒάζουμε σε μπέν μαρί την κουβερτούρα και μόλις λιώσει βάζουμε 2-3 κουταλιές λάδι Βουτάμε μέσα τις καριόκες . Αφήνουμε να στεγνώσουν και η τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο μία μία ή τις σκεπάζουμε και τις τοποθετούμε στο ψυγείο. |