0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/easybook/public_html/stoilidis.gr/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Συνταγή Καριόκες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Συστατικά

Προσαρμογή μερίδων:
Παντεσπάνι
110 γρμ Αλεύρι κοσκινισμένο
4 γρμ Αλάτι
20 γρμ Κακάο
1 κ.γ Μπέικιν Πάουντερ
4 τεμάχια Αυγά χωρισμένα κρόκους με ασπράδια
1 τεμάχιο Βανίλια
130 γρμ Ζάχαρη Άχνη
ζύμη Καριόκες
300 γρμ Παντεσπάνι τριμένο
450 γρμ Κουβερτούρα Σοκολάτα 52%
450 γρμ Βανίλια υποβρύχιο
380 γρμ Σιρόπι
200 γρμ Καρύδια τριμμένα χοντροκομμένα
10 ml Κονιάκ
Σιρόπι
225 γρμ Ζάχαρη
168 γρμ Νερό

Προσθήκη αυτήν την συνταγή στον σελιδοδείκτη

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Συνταγή Καριόκες

Κουζίνα:

Απίστευτα νόστιμη συνταγή !!!

  • 3 ώρες
  • Μερίδες 25
  • Medium

Ingredients

  • Παντεσπάνι

  • ζύμη Καριόκες

  • Σιρόπι

Συνταγή

Share

Βήματα

1
Done

Σιρόπι

Ξεκινάμε πρώτα και κάνουμε το σιρόπι μας για να είναι κρύο όταν θα φτιάξουμε την ζύμη καριόκας

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσει το αφήνουμε για 3 λεπτά και το αποσύρουμε

2
Done

Παντεσπάνι

Καταρχάς προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν μια μαρέγκα σφιχτή και προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά 1 προς 1 και αμέσως μετά τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κακάο μέσα στο μίγμα τις μαρέγκας .

Το ρίχνουμε μέσα σε τσέρκι 22cm και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου η μέχρι να είναι έτοιμο.

Το βγάζουμε και το κόβουμε σε φέτες και αφήνουμε να κρυώσει

3
Done

ζύμη Καριόκες

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με την βανίλια.

Μετά ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε να ενωθούν .

Ρίχνουμε το κονιάκ ή άλλο αρωματικό λικέρ που έχουμε .

Τελευταία ρίχνουμε τα καρύδια με το παντεσπάνι.

Φτιάχνουμε ένα μπαστούνι και το τυλίγουμε με μεμβράνη η λαδόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου

Μόλις παγώσουν τις κόβουμε σε περίπου 80 γρμ το τεμάχιο

4
Done

Γλάσο Καριόκας

Βάζουμε σε μπέν μαρί την κουβερτούρα και μόλις λιώσει βάζουμε 2-3 κουταλιές λάδι

Βουτάμε μέσα τις καριόκες .

Αφήνουμε να στεγνώσουν και η τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο μία μία ή τις σκεπάζουμε και τις τοποθετούμε στο ψυγείο.

Στοϊλίδης Μιχαήλ

ID Γεννήθηκε: 1979 Περιοχή: Θεσσαλονίκη Σπουδές: Τεχνολογία Τροφίμων Αγαπημένα υλικά: βούτυρο, καρυκεύματα, φρούτα, λαχανικά

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές για αυτήν τη συνταγή, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να γράψετε την κριτική σας
previous
Συνταγή Ρολάκια κανέλας
next
Συνταγή Μπισκότα Στέβια
previous
Συνταγή Ρολάκια κανέλας
next
Συνταγή Μπισκότα Στέβια

Προσθέστε το σχόλιό σας