Ingredients
-
170 γρμ Γιαούρτι
-
300 γρμ Γάλα
-
25 γρμ Βούτυρο
-
10 γρμ Μέλι
Συνταγή
Υλικά
300 γρμ Γάλα
170 γρμ Στραγγιστό γιαούρτι 5%
10 γρμ Μέλι
30 γρμ Ζάχαρη
10 γρμ Κορν Φλάουρ
25 γρμ Βούτυρο 82% λιπαρά
2 γρμ Ζελατίνη
Κουλί Φράουλας
100 γρμ Φράουλες
20 γρμ Ζάχαρη
2,5 γρμ Ζελατίνη
Εκτέλεση σάλτσας
Πρώτα βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις φράουλες με την ζάχαρη και τις πολτοποιούμε ,αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε μέσα την ζελατίνη και να κρυώση.
Εκτέλεση Πανακότας
Πρώτα βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει .
Ζεσταίνω 250 γρμ απο το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με ζάχαρη,προσέχοντας να μην βράσει .
Κατόπιν παίρνω το υπόλοιπο απο το γάλα και ανακατεύω με το κορν-φλάουρ .
Μεσα στο ζεστό γάλα ριχνω την ζελατίνη ανακατέυω καλά και μετά ριχνω ,το μέλι,το βούτυρο , το γάλα με το κορν φλάουρ και τέλος το γιαούρτι το ανακατεύω καλά.
Το μεταφέρω σε μπολάκια και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Πρόταση Σερβιρίσματος
Γυρνάμε σε ένα πιάτο την πανακότα και ρίχνουμε την σάλτσα φράουλας απο επάνω και σπασμένα μπισκότα .