Ingredients
-
500 γρμ Αλεύρικοσκινισμένο
-
200 γρμ Βούτυροκυβάκια
-
3 τεμάχια Αυγά
-
300 γρμ Ζάχαρη
-
20 γρμ Μπέικιν Πάουντερ
-
270 γρμ Γάλα
-
4 γρμ Αλάτι
-
2 τεμάχια Βανίλιαμπορούμε αντί βανίλια και 3γρμ εκχύλισμα
Συνταγή
Βήματα
1
Done
|
προετοιμασία μπέν μαρίκαταρχάς βράζουμε νερό στον βραστήρα και μόλις βράση το αδειάζουμε σε μπολ . |
2
Done
|
Ανάμειξη υλικώνΣε ένα μπολ γυάλινο ή μεταλλικό κατά προτίμηση, ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και το τοποθετούμε επάνω στο μπολ με το βρασμένο νερό και αν έχουμε θερμόμετρο να προσέξουμε να μην ξεπεράσει τους 35 βαθμούς. Ανακατέυουμε με ένα σίρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και ανακατέυουμε μέχρι και αυτό να λιώσει. Πρωτού κρυώσει το μίγμα ρίχνουμε το γάλα την βανίλια το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά . |
3
Done
|
ΦούρνισμαΤέλος ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλέυρι με το μπέικιν πάουντερ και με μία μαρίζ ανακατεύουμε καλά και το μοιράζουμε σε μία φόρμα καλά λαδωμένη η βουτυρωμένη. |