Ingredients
-
750 γρμ Αλεύρι
-
240 γρμ Σπορέλαιο
-
220 γρμ Ζάχαρη
-
220 γρμ Κρασί Λευκό
-
10 γρμ Μπέικιν Πάουντερ
-
2 γρμ Σόδα φαγητού
-
6 γρμ Κανέλα
-
4 γρμ Γαρύφαλλο τριμμένο
-
100 γρμ Καρύδια τριμμέναπροτείνω να γίνουν σκόνη
Συνταγή
Βήματα
1
Done
|
προετοιμασία ζύμηςΣε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι Προσθέτουμε το κρασί,τα καρύδια ,το μπείκιν , την σόδα ,την κανέλλα και το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή ,αν γίνει σφικτή προσθέτουμε λίγο νεράκι αν γίνει μαλακιά Πλάθουμε κουλουράκια στα 20 γρμ και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα ,αφού πρώτα τοποθετήσουμε μέσα μια λαδόκολα και κενό ενδιάμεσα τουλάχιστον 2 δάχτυλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα |