0 0
Συνταγή Πανακότα Γιαούρτι και κουλί φράουλας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Συστατικά

Προσαρμογή μερίδων:
170 γρμ Γιαούρτι
300 γρμ Γάλα
25   γρμ Βούτυρο
10  γρμ Μέλι

Προσθήκη αυτήν την συνταγή στον σελιδοδείκτη

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Συνταγή Πανακότα Γιαούρτι και κουλί φράουλας

Κουζίνα:
  • 30
  • Μερίδες 4
  • Medium

Ingredients

Συνταγή

Share

 

Υλικά

 

300 γρμ  Γάλα

170 γρμ Στραγγιστό γιαούρτι 5%

10  γρμ Μέλι

30  γρμ Ζάχαρη

10  γρμ Κορν Φλάουρ

25   γρμ Βούτυρο 82% λιπαρά

2   γρμ Ζελατίνη

 

Κουλί Φράουλας

100 γρμ  Φράουλες

20   γρμ   Ζάχαρη

2,5  γρμ  Ζελατίνη

Εκτέλεση σάλτσας

Πρώτα βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις φράουλες με την ζάχαρη και τις πολτοποιούμε ,αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε μέσα την ζελατίνη και  να κρυώση.

 

Εκτέλεση Πανακότας

 

Πρώτα βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να  μαλακώσει .

Ζεσταίνω 250 γρμ απο το γάλα σε ένα κατσαρολάκι  μαζί με ζάχαρη,προσέχοντας να μην βράσει .

Κατόπιν παίρνω το υπόλοιπο απο το γάλα και ανακατεύω με το κορν-φλάουρ .

Μεσα στο ζεστό γάλα ριχνω την ζελατίνη ανακατέυω καλά  και μετά ριχνω ,το μέλι,το βούτυρο , το γάλα με το κορν φλάουρ και τέλος το γιαούρτι  το ανακατεύω καλά.

Το μεταφέρω σε μπολάκια και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

 

Πρόταση Σερβιρίσματος

Γυρνάμε σε ένα πιάτο την πανακότα και  ρίχνουμε την σάλτσα φράουλας απο επάνω και σπασμένα μπισκότα .

Στοϊλίδης Μιχαήλ

ID Γεννήθηκε: 1979 Περιοχή: Θεσσαλονίκη Σπουδές: Τεχνολογία Τροφίμων Αγαπημένα υλικά: βούτυρο, καρυκεύματα, φρούτα, λαχανικά

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές για αυτήν τη συνταγή, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να γράψετε την κριτική σας
previous
Συνταγή Ρυζόγαλο
next
Συνταγή Ραβανί
previous
Συνταγή Ρυζόγαλο
next
Συνταγή Ραβανί

Προσθέστε το σχόλιό σας