Συνταγή
Ραβανί μια συνταγή που θα λατρέψετε !!!!!
Ζύμη Ραβανί
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι γιαούρτι
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Μαστίχα προαιρετικά 3γρμ
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μίγμα από σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στην λεκάνι το γιαούρτι,την ζάχαρη,αυγά,βανίλιες,λάδι και ανακάτεμα με σύρμα.
Αφού τα ανακατέψουμε ρίχνουμε σταδιακά και το μίγμα απο το αλεύρι ,σιμιγδάλι και μπέικιν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ,μέχρι να ομογενοποιηθούν.Φ
ροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα σε ταψί 30χ20 και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει .
Υλικά για το Σιρόπι
Σιρόπι 625 γρ ζάχαρη
500γρ νερό
125 γλυκόζη
το σιρόπι χλιαρό το ρεβανι καυτό το σιροπιάζουμε αφού πρώτα το κόψουμε.